Terveyslautakunta 14.12.2010

Sairaansijojen vahvistaminen vuodelle 2011

Terveyslautakunta päätti vahvistaa terveyskeskuksen sairaansijat 1.1.2011 lukien seuraavasti:

· Kaupunginsairaala 1122 sairaansijaa, joista kotisairaalat 93 paikkaa.
· Psykiatria 308 sairaansijaa.

Jäsen Autti ehdotti, että terveyslautakunta katsoisi, ettei 35 sairaansijan vähentäminen vuonna 2011 ole mahdollista, koska HUSissa kaupungin sairaalan hoitoon odottaneiden ylikäyttöpäivät ovat lisääntyneet kuluneen vuoden aikana juuri hoitoketjusta alkuvuodesta 2010 vähennettyjen kaupungin sairaalapaikkojen takia ja että hoitoketjujen toimivuuden turvaamiseksi vuodelle 2011 terveyslautakunta vahvistaisi siten 1.1.2011 alkaen esityksestä poiketen kaupunginsairaalaan 1157 sairaansijaa.

Ehdotus raukesi jäätyään kannatuksetta, jonka jälkeen jäsen Autti jätti pöytäkirjaan seuraavan eriävän mielipiteensä:

” Vuoden 2010 aikana tapahtuneiden sairaansijojen ja vanhainkotipaikkojen vähentämiset ovat aiheuttaneet sen, että hoitoketjut ovat toimineet huonosti. Tämä on johtanut siihen, että potilaat ovat joutuneet ja joutuvat edelleen odottamaan pitkiäkin aikoja joko HUSissa erikoissairaanhoidosta kaupunginsairaalaan tai
kaupunginsairaalasta heille sopivaa palvelutalo- tai hoitopaikkaa, koska jatkohoitopaikkoja ei ole tarpeeseen nähden riittävästi.

Terveyslautakunnan esityslistan mukaan HUSin siirtoviivepäivien määrä on edellisvuotta korkeampi, johon on vaikuttanut hoitoketjusta alkuvuoden 2010 aikana poistuneet kaupungin paikat ja että aiempaan verrattuna HUSin ylikäyttöpäivien määrä on jatkanut noususuuntaansa.

Edellä esitetyn perusteella terveyslautakunnan olisi tullut todeta, ettei 35 sairaansijan vähentäminen tällä hetkellä ole mahdollista ja vahvistaa sairaansijojen määräksi vuoden 2010 tason mukaisesti 1157 paikkaa.”

Linkki pöytäkirjaan